NOVI TEČAJ POČINJE U PONEDJELJAK 11.12.2023. U 16:00

Matije Gupca 67, 49210 Zabok

+385 49 221 352

ŠKOLA ZA SVE BUDUĆE VOZAČE !!!

Želite naučiti voziti? Autoškola BEST pružiti će Vam sve mogućnosti kako voziti sigurno i propisno!

NOVI TEČAJ POČINJE U PONEDJELJAK 11.12.2023. U 16:00


VEĆ 30 GODINA SA VAMA!


KVALITETA - PRISTUPAČNOST - POVOLJNE CIJENE

KATEGORIJE

A1 kategorija

U A1 kategoriju spadaju motocikli sa ili bez bočne prikolice, radnog obujma motora do 125 cm3 i snage motora od najviše 11 kW i odnosom snage i mase koji ne prelazi 0,1 kW/kg, motorna vozila na tri kotača čija snaga nije veća od 15 kW. Minimalna starosna dob za kategoriju A1 je 16 godina (mogućnost upisa je 6 mjeseci prije).

A2 kategorija

U kategoriju A2 spadaju motocikli sa ili bez bočne prikolice, čija snaga ne prelazi 35 kW i čiji omjer snaga/masa ne prelazi 0,2 kW/kg, a ne potječu od vozila čija je snaga dvostruko veća i više. Minimalna starosna dob za kategoriju A2 je 18 godina. (mogućnost upisa je 6 mjeseci prije).

A kategorija

U A kategoriju spadaju motocikli sa ili bez bočne prikolice, motorna vozila na tri kotača čija je snaga veća od 15 kW, Minimalna starosna dob za kategoriju A je 24 godine, odnosno 20 godina ukoliko vozač ima vozačku dozvolu za upravljanje vozilom A2 kategorije najmanje dvije godine, minimalna starosna dob za vozilo na tri kotača A kategorije je 21 godina.


B kategorija

B, spadaju motorna vozila, osim vozila AM, A1, A2, A, F i G kategorije čija najveća dopuštena masa ne prelazi 3.500 kg i koja su dizajnirana i konstruirana za prijevoz ne više od 8 putnika, ne računajućisjedalo za vozača; motorna vozila ove kategorije mogu biti u kombinacijis priključnim vozilom čija najveća dopuštena masa ne prelazi 750 kg. Ne dovodeći u pitanje odredbe propisa o tipnom odobrenju vozila o kojima je riječ, motorna vozila u ovoj kategoriji mogu se kombinirati s priključnim vozilom čija je najveća dopuštena masa veća od 750 kg, pod uvjetom da najveća dopuštena masa ove kombinacije vozila nije veća od 4 250 kg – minimalna starosna dob za kategoriju B je 18 godina (Mogućnost upisa je 6 mjeseci prije nego što se navrši 18 godina).

BE kategorija (NOVO U PONUDI)

Ukoliko želite vozilima B kategorije vuči prikolicu najveće dopuštene mase veće od 750 do 3500 kg, kao npr. priklice za stanovanje (kamp kučice), prijevoz brodova, drugih vozila, konja ili manjih strojeva, potrebno je polagati BE kategoriju. Najveća dopuštena masa tog skupa vozila je 3500 kg za vučno vozilo i 3500 kg za priljučno vozilo, ukupno 7000 kg. Minimalna starosna dob za polaganje je 18 godina te je potrebno posjedovati vozačku dozvolu B kategorije. Osposobljavanje se sastoji od 5 sati teorijskog dijela obuke nakon čega polažete ispit iz predmeta Prometni propisi i 10 sati praktičnog dijela nakon čega polažete ispit iz predmeta Upravljanje vozilom.

B kategorija + Kod 96 (NOVO U PONUDI)

Najveća dopuštena masa skupa vozila ne smije premašiti 4250 kg. U slučaju da je najveća dopuštena masa takve kombinacije veća od 3500 kg,a nije veća od 4250 kg, takvim skupom vozila smijete upravljati ako ste položili ispit iz nastavnog predmeta Upravljanje vozilom, tzv. KOD 96. Na primjer: osobno vozilo teži 2100 kg NDM, prikolica teži 2100 kg NDM, to je skup od 4200 kg NDM, za taj skup vozila je dovoljan KOD 96, dok za skup vozila koja u zbroju prelaze 4250 kg je potrebno polagati BE kategoriju. Kod polaganja KOD-a 96, nije potrebno polagati ispit iz nastavnog predmeta Prometni propisi, već se osposobljavate samo za ispit iz Upravljanja vozilom. Za polaganje potrebno je posjedovati vozačku dozvolu za B kategoriju.


C kategorija

C, spadaju motorna vozila, osim onih iz kategorije D1, D ili F, čija je najveća dopuštena masa veća od 7.500 kg. Minimalna starosna dob za kategoriju C je 21 godina. (mogućnost upisa je 6 mjeseci prije) Minimalna starosna dob za upravljanje vozilima C kategorije je 18, a D kategorije 21. godinu, za vozila koja koristi policija, vatrogasna služba i za vozila koja provode ispitivanje na cesti u svrhu popravka i održavanja.

CE kategorija

CE, spada kombinacija vozila koja se sastoji od vučnog vozila kategorije C i priključnog vozila čija najveća dopuštena masa iznosi više od 750 kg. Minimalna starosna dob za kategorije CE je 21 godina. Minimalna starosna dob za upravljanje vozilom C i CE kategorije je 18 godina, ukoliko vozač posjeduje početne kvalifikacije dobivene sukladno propisu kojim se uređuje prijevoz u cestovnom prometu.

ZANIMA TE KOLIKO KOŠTA POLAGANJE?